DEMOKRATITANKER

Reisebrev 1: Hvordan forberede seg strategisk på Genuine kontakt måten?

lederutvikling systemlæring Apr 08, 2024
 

Dette er en blogg utformet som en serie av reisebrev fra studieturen Ann-Heidi Paulsen Orvik og Anders Johansson gjennomførte til India sommeren 2023. Formålet for vår deltakelse var ukeskurset "Strategic Planning the Genuine Contact Way". Hver dag oppsummerte jeg inntrykk og læring fra dagen med referanse til den strategiske metoden, og viser stegene som disposisjon og perspektiv for de enkelte dagene. Dette er del 1 av 9. 

 

Hvordan forberede seg på India?

Endelig er vi her. Jeg er her som del av den globale organisasjon Genuine Contact for strategisk fokusert prosesslederskap og kurset Strategic Planning the Genuine Contact Way: Summer Academy 2023. Etter å ha arbeidet sammen med kollega fra hele verden i 4 år digitalt, føles det fantastisk å være sammen, bli bedre kjent med hverandre og oppleve India.

Dag 2 i India er akkurat startet, og vi er i bussen på vei til Agra, Taj Mahal, Agra Red Fort mm. I bussen sitter gode venner fra Canada, USA, Nederland, Sverige, Tyskland og meg fra Norge. Over helgen møter vi over 50 kollega fra India. Jeg ser frem til vår læring og utvikling sammen ved NIIT University Rajasthan. 

På veien ut av Dehli kjørte vi gjennom tunneler fantastisk utsmykket med motiver, farger og ulike materialer. Vi kommer aldri til å gjøre det i Norge, men et større innslag av kreativitet og kunst rundt oss bringer glede. 

I går dro vi ut i New Dehli etter 3 timer på puten ved The Metropolitan Hotel. Hotellet er en boble i en kontrastfull by, med en standard som gjør byen tilgjengelig for oss. Maten er utsøkt, betjeningen hyggelige, og alle rom har aircondition. 

Vi leide drosje med sjåfør og guide som var med oss rundt i Dehli i 8 timer. På videoen besøker vi Old Dehli, den gamle delen av Dehli. Å bli fraktet rundt i rickshaw var spennende, og jeg er så takknemlig for vårt kunnskapsrike guide som ga oss fantastiske opplevelser, kunnskap og kontekst til alt vi så og sørget for vår sikkerhet. Sjåføren fraktet oss trygt gjennom byens kaos, passet på sekker og verdisaker og hadde nedkjølt bil å pause i mellom opplevelsene. 

Jeg hadde håpet på å gå mer rundt i byen, men det er ikke forsvarlig. Det er så mange som har ingenting, tigging er en brutal industri der barn utnyttes grovt. Guiden forteller at det er vanlig å overta spedbarn som rekvisitter og slik få bedre uttelling. Når spebarnet dør skaffer de et nytt. Han sier det er bedre å handle, tipse på steder du handler og donere i religiøse steder. Slik bidrar du bedre. 

Går du ute sammen med en lokal guide holder tiggere seg på avstand. Er du alene er du fritt vilt og en vandrende kilde til inntekt gjennom stadig mer pågående tilbud. Gir du inntrykk av å ville kjøpe fra en, kan det bryte ut kamp rundt deg av andre som og vil ha dine penger. 

Kontrastene er store til dagliglivet i Norge. På forhånd ble jeg advart om at India lukter, er varmt og kvelende. Så langt har vi møtt fløyelsmyk luft som innhyller deg, er behagelig varm og  ikke kvelende. Lukta er en blanding av røkelse, mat og krydder, folk og byliv. 

Vi så fantastisk gullsmed arbeid i den royale gullsmedgata, ble kjent med tradisjonsrikt Kashmir handverk hos en produsent ( fantastisk kvalitet, mønstre, farger og handverk), besøkte en moské med rom for 25 000 bedende på en gang, et hindutempel med fantastiske utsmykinger der mobil ikke var lov for å sørge for at vi er i øyeblikket, og til slutt fantastisk indisk mat og håndbrygget lokaløl i et mikrobryggeri. Etter en hel dag på farten var det fantastisk å lande på puten. 

Bilder kan ikke yte India rettferdighet. Ikke ord heller. Jeg er takknemlig for å kunne ta del i denne reisen.

Skrevet av Ann-Heidi Paulsen Orvik.

Alle rettigheter tilhører Demokratitanken AS og er beskyttet av Åndsverkloven. 

Abonner på vår blogg!

Når vi publiserer våre siste erfaringer, casestudier og refleksjoner er du av de første til å få dem. Du mottar de så lenge du vil, og kan enkelt avslutte abonnementet når du vil

Vi hater SPAM. Vi vil aldri selge dine opplysninger!