DEMOKRATITANKER

Læringsreisen med XY Butterfly - Selvledelse som nøkkelen til suksess

lederutvikling nettverksutvikling systemlæring Apr 08, 2024
Bevisst handling basert på læring gir større sjanse for suksess!

Velkommen til XY Butterfly, hvor vi utforsker verden gjennom selvledet aktivitet med et revolusjonerende læringsstøtteverktøy. I dag tar vi deg med på en reise gjennom erfaringene til Demokratitanken AS, som har brukt dette verktøyet for å utvikle våre tjenester for ledere og mentorer.

 

Utfordringen med tradisjonell Coaching og mentorstøtte

Siden 2008 har Demokratitanken AS tilbudt toppledercoaching og mentorstøtte for gründere. Men det har vært en gjennomgående frustrasjon - coaching og mentorstøtte gir begrenset verdi når deltakerne ikke tar med seg innsikter og læring fra en samtale til neste. Notater forsvinner, og hverdagen sluker tiden om du ikke bevist setter av tid til bevist loggføring, refleksjon og dedikert forbedringstrening. 

Vår erfaring var at kombinasjonen av disse faktorene fører til at et fåtall jobber strategisk fokusert og bevist over tid med bakgrunn i den innsikt de selv utvikler gjennom bruk av eksterne konsulenttjenester. Investeringene fører ikke til bærekraftig endring av egen praksis som ledere av bærekraftige liv og organisasjoner, fordi innsikten forvitrer eller drukner i en travel hverdag.  

 

Digitalt lærings- og ledelsesstøtteverktøy for forbedret risiko- og usikkerhetsstyring i prosjekter, gjennom skreddersydd støtte i sanntid.  

Ønsket om å hjelpe våre kunder bedre, og sikre større suksess av eget lederskap var vårt utgangspunkt for å teste ut Wisehouse As sitt digitale univalverktøy for læring- og lederstøtte. 

Vi testet ut deres partnerløsning, der standardanalysene  "Meg som leder," "Min selvledelse," og "Standard prosjektanalyse” var inkluderte. Hver av analysene er basert på verdensledende forskning om kritiske faktorer som må være til stede for å skape effekt av eget lederskap i eget liv, ved ledelse av organisasjoner, og i ledelse av prosjekter.

Partnerløsningen var tilgjengelig gjennom årsabonnement og deling av lisensinntekter i en partnerdelingsmodell mellom Wisehouse AS og den enkelte partner. Slik kunne universalløsningen skreddersys og integreres som en type standard digital infrastruktur som partnerene bygget egne verdiforsterkende analyser på ut fra egen nisjekunnskap, og som del av sine spesialiserte tjenester til mange ulike segmenter og nisjer. 

Demokratitanken AS sine kunder fikk tilgang gjennom egen brukeridentitet, og trygg innlogging til egne analyser, lærings- og refleksjonslogger, dedikerte treningsdagsbok og testresultater over tid ved innlogging på vår hjemmeside som ga tilgang til Wisehouse sin standard partnerløsning. 

Med basis i standard applikasjon, testet vi ut læringsstøtteverktøyet ut som verdiforsterkere i våre eksisterende tjenester for coaching og mentorstøtte med posistive læringsresultater, men uten å finne en god modell for kundeløftet og videresalg av løsningen basert på tilgjengelig partnerløsning. 

Vi utviklet på dette tidspunkt også den skreddersydde fasiliteringstjenesten rettet mot bedriftsnettverk og avhengige økosystem, kalt Aurora Playgorund.I denne tjenesten skreddersydde vi statements tilpasset samskapende innovasjon i koblede økosystem, og testet det ut på Skyssnettverket for Romsdal. 

 

Analyser som startpunkt for strategisk fokusert læring

Disse analysene har vist seg å være en utmerket start for å utforske mulighetene for strategisk fokusert læring hos individer og organisasjoner. De gir ikke bare ledere en innsikt i sitt eget lederskap, men de åpner også døren for konsulentfirmaer til å forbedre sine tjenester og tilpasse seg kundenes behov.

 

Bruk av analysene i ledelse og prosjektstyring

For ledere gir analysene en unik mulighet til å forstå seg selv bedre, forbedre ledelsesferdigheter og tilpasse seg medarbeiderutvikling. Ved å bruke analysene som linjeoppfølgingssystem, kan ledere bedre følge med på prosjekter og sikre effektivitet gjennom hele prosessens levetid.

 

Selvledelse som nøkkelen til bedre lederskap

Å score egne lederferdigheter ærlig er nøkkelen til faktisk å bli en bedre leder. Verktøyet "Meg som leder" gir ikke bare innsikt i ens egne prestasjoner, men gir også tilgang til medarbeidernes scoringer og refleksjoner om de velger å dele disse med deg som leder. I fasiliterte og tillitsbyggende prosesser for å lykkes sammen å realisere felles mål skaper dette et kraftig læringsstøtteverktøy for egen utvikling som leder, samtidig som det kan fungere som et godt linje-, prosjekt- og lederoååfølgingsverktøy. 

Analysen "Selvledelse," gir ledere en tilstrekkelig start for å reflektere over egen selvledelse og sammenhengene mellom innsatsfaktorer, arbeidsmåter og resultater. Den viser tydelig hvor det er styrker og hvor det er områder for forbedring.

Analysen "Standard Prosjektanalyse" gir innsikt i hva faget prosjektledelse viser som viktig å ha kontroll på. Dette er en uvurderlig ressurs for ethvert prosjekt og prosjektleder, og det gir realitetsorientering basert på anerkjente prinsipper.

Veien Videre med XY Butterfly

Våre erafringer med partnerløsningen til Wisehouse AS og verktøyene Project66, Change66 mm er ført videre av selskapet Hva nå? AS i deres videreutviklingsarbeid av XYButterfly (™). Dette læringsstøtteverktøyet har vist sitt potensiale som game-changer for Demokratitanken AS og våre tjenester, og det kan også være for deg. Enten du er leder, konsulent eller bare ønsker å forbedre deg selv, gir XY Butterfly muligheter for strategisk fokusert læring.

Det er på tide å omfavne selvledelse som nøkkelen til suksess. Ved å gi deg muligheten til å ærlig vurdere og forbedre deg selv, åpner XY Butterfly døren til en verden av vekst og utvikling. Bli med oss på denne spennende reisen, hvor du kan oppdage dine egne styrker, områder for forbedring, og bli den lederen du alltid har ønsket å være.

Skrevet av Ann-Heidi Paulsen Orvik. Alle rettigheter eies av Demokratitanken AS og er beskyttet av Åndsverkloven. 

Abonner på vår blogg!

Når vi publiserer våre siste erfaringer, casestudier og refleksjoner er du av de første til å få dem. Du mottar de så lenge du vil, og kan enkelt avslutte abonnementet når du vil

Vi hater SPAM. Vi vil aldri selge dine opplysninger!